miércoles, febrero 15, 2006

Escalfor terapèutica

"Afecto privilegiado el del dolor"
Francisco de Quevedo

Fa uns dies que em fa mal la part baixa de l'esquena. Amb la intenció d'estalviar-me la ingesta d'algun analgèsic i l'absència d'unes mans disposades a fer-me alguna frega desintencionada només l'escalfor podria calmar el meu sofriment.

Tinc tres amigues que confessen sense vergonya ser usuàries diàries de la bossa d'aigua calenta. La nostàlgica cada nit posa l'olla al foc mentre s'acomiada dels seus amics internautes. La violinista no hauria marxat a Berlin sense ella. I la senyora Follett es baralla amb el seu marit al llit per la possessió de la venerada bossa. Substituta del càlid consol trobat a la xarxa, objecte internacional de culte i revolucionador de l'avorrida vida sexual d'algunes parelles. Quin invent tan antic i tan meravellós!

Ahir per alleujar el meu dolor vaig recórrer a una versió més sofisticada de termoteràpia: l'esterilla elèctrica. Sense voler-ho, vaig dormir tota la nit amb ella endollada. No m'agrada fer-ho perquè suposo que deu ser perillós però aquest matí la meva esquena ha agrait la imprudència realitzada.

Tot i així, noto encara un dolor lleuger, prou suportable. D'aquells que quan estàs ocupat no te'n recordes, però amb la inactivitat és força molest. L'opció de quedar-se al llit o al sofà ben tapadeta amb la manta era més que temptadora, però he fet el cor fort i he tirat endavant amb el programa del dia dur i desalentador. Crec que he anat a treballar en pitjors condicions en d'altres ocasions.

Quants petits dolors obviem cada dia! Les meves molèsties a la zona lumbar són poca cosa al costat d'alguns disgustos que encaixem amb prou facilitat. Sort de la frenètica activitat diària que portem, distracció de tantes penes. I quantes altres noses que preferim suportar que no pas solucionar-les...

El meu amic "Professor Penyacarbassa" té lumbago emocional: casualment li ve el mal d'esquena quan es posa nerviós o pateix mal d'amors. És fantàstic que la seva ànima racional mostri el seu descontentament atacant un dels seus pocs punts dèbils. En canvi la meva amiga emocional té cistitis orgàsmica. Que n'és d'injusta la vida. Les ganes d'orinar li provoquen un orgasme. I a sobre es queixa! No voldria endevinar quin tipus de sentiment pot provocar una malaltia tan estrafolària com aquesta.

M'agradaria saber si el meu lumbago té causes emocionals. Ni la bossa d'aigua calenta, ni l'esterilla elèctrica, ni el Diclofenac podrien fer-hi res. Seguiré amb la meva teràpia d'escalfor flexible d'ús domèstic creient el que diuen les instruccions: "L’efecte calmant del dolor mitjançant l’escalfor (termoteràpia), és un conegut remei físic molt eficaç. Dilata els vasos sanguinis, estimula la circulació i distén la musculatura"

Aquestes esterilles deuen crear addicció i no podré prescindir del seu ús. No aconseguiré trobar cap tractament terapèutic alternatiu tan plaent, còmode, segur i eficaç per alleujar el dolor.

2 comentarios:

TheHorror dijo...

I les bosses de roba que a dintre porten un combinat de llavors i herbes? La poses al microones durant 4 minuts i les llavors s'escalfen. La que tenim a casa es allargada, per posar-te-la per les espatlles, i fa olor de lavanda, pero tambe va be per la part baixa de l'esquena, cobrint els ronyons.

alatrencada dijo...

Doncs gràcies per la idea. Estic molt millor del meu lumbago emocional. Ahir acabava la feina amb els nanos de la Benetton i em truquen per una altra substitució, millor feina! I dels altres temes...