domingo, septiembre 16, 2007

Pepito


"Dicen que el hombre no es hombre mientras no oye su nombre de labios de una mujer"
Antonio Machado


Benvolguts amics,

Us comunico oficialment que a partir d'avui, la meva parella, en Manel de la Costa Brava, altrament conegut com a Simsà, passarà a ser referida com a JOSEP.

A què es deu aquest canvi?
- No he canviat de parella.
- Tampoc és per aconseguir regals el dia 19 de març.
- La raó és que el seu nom autèntic és Josep Manel.

Familiarment i per amics d'infància és conegut pel seu primer nom, i a la feina i en cercles d'internet pel segon. Després de portar dos anys i tres mesos de relació, hem arribat a la conclusió que tot i l'embolic que pot suposar, el millor és que l'equipari en el tracte a família i amics d'infància. Així que d'ara en endavant, quan parli de Josep no es confonguin que no l'he canviat.


Fa mig any que família, amics i coneguts dels ulls blaus de la meva germana rebíem aquest correu electrònic. Encara ara riem, per la notícia i pel mètode d'anunci. No pot ser tan fàcil canviar-li el nom a una persona. Tot són confusions. Passa el mateix que quan canvien el nom d'un carrer o d'una parada de metro. La gent acostuma a anomenar l'antic i resulta molt estrany utilitzar el nou nom. Quan la Blue eyes ens parla del seu amor, la pregunta és inevitable "Quin Josep? Ah, el Manel!"

La meva colla d'amics és especialista en rebatejar els nous personatges que van apareixent. No hi ha escapatòria. Els presentes algú i en poca estona ja tenen l'estudi fet i el mote decidit. Així que tant els fa si es diu Josep o Manel, sempre serà en Simsà.

A casa el tema s'ha complicat amb l'arribada d'un nou inquilí als dinars de diumenge. Resulta que el noviet de la petita d'ulls castanys també es diu Josep. Bé, exactament es diu Josep Maria, però a la nena no li agrada i li ha escapçat el Maria... Així que ara tenim el Josep de l'una i el Josep de l'altra! (Quin altre Josep? Ah, el Manel!)

És molt útil perquè així mai t'equivoques quan els demanes que et passin la sal. Ja se sap que de "Joseps, Joans i ases n'hi ha per totes les cases". Espero que algun dia interpretaran per a la seva cunyada artista aquest famós duo:

Eran dos tipos requetefinos,
eran dos tipos medios chiflaos,
eran dos tipos casi divinos,
eran dos tipos desvarataos.

Si se encontraban en una esquina
o se encontraban en el cafe,
siempre se oía con voz muy fina
el saludito de Don José.


Hola Don Pepito.
Hola Don José.
Pasó usted por mi casa?
Por su casa yo pasé.
Vio usted a mi abuela?
A su abuela yo la vi.
Adiós Don Pepito.
Adiós Don José.


Ara estic una mica nerviosa. Temo conèixer el Pep, Josep, Pepe, Joseba, Giuseppe, Yuseph, José, Jose o Joselito... que ha de ser l'home de la meva vida.

13 comentarios:

el paseante dijo...

El Josep, o el Manel, o el Simsà, o com li vulguis dir, és el pescador de gambes?

Emily dijo...

Un nom ben bonic Josep, també darrera n'Emily s'amaga aquest Sant. Potser el teu serà un Pep.

gatot dijo...

jo de tu no em preocuparia, bonica: segur que serà un ase com tots (el de la teva vida) i al final, ja saps, el nom no fa la cosa... o si.

Ah... i si el portes de pont aèri, li hauràs de pagar bitllet sencer!

petons i llepades anominades!

alatrencada dijo...

Sí. El pescador de gambes és en Don Pepito ;)

Emily és Fina o M.Josep?

I tant ase! Vaig tastant la fauna animal. Mentre no sigui un porc...

Emily dijo...

Mon pare em diu José, tal com sona, Josele mon germà, Josetxu una germana, MJ l'altra. Jo em dic Jose, sense accent a l'e.

Joana dijo...

Jo faig anys el dia abans de S.Josep!Em recordaré d'en Josep!
Una abraçada!

Anónimo dijo...

No sé si cobrar drets d'autor... una cosa és servir d'inspiració en un post, i una altra que facin servir la teva carta jaja.

Doncs bé, t'aconsellaria si pot ser que no sigui un altre Josep, ni tampoc cap ase.

Hanna B dijo...

estàs predestinada!! espero que almenys no es faci dir joshue :)
jo em vaig canviar el nom fa 5 anys (vaig escollir el primer i descartar el segon, que es amb el que tot-hom em coneixia)
ha estat mes complicat del que preveia, per exemple les meves germanes encara em boicotegen amb l'antic diminutiu de l'antic nom... però si un vol, pot!
aiiiii joselitooooooo (la del kiko veneno)

rhanya2 dijo...

El meu germà s'acaba de canviar el nom (ell sí). L'altre germà i jo no hem pogut evitar rebatejar-lo. Ara per nosaltres es diu "Escolta..."

Jo Mateixa dijo...

Ostia nena i si el teu no es diu Josep que??, hi haurà un trauma familiar??? :-P

Petonassos bonica!!!!!!

Nosotras mismas dijo...

Bueno,,, jo m'hagues quedat amb Manel.

Petons.

zel dijo...

Quin riure els dos tipos de quan erem petites... divertida, molt divertida, mentre no els confonguin en algun lloc més, diem-ne compromès...

alatrencada dijo...

El tema del nom sempre és problemàtic. El meu sempre em porta problemes perquè el pronunciïn i l'escriguin bé. Sobretot a madrid :-(

I la Benvinguda a Nosotras mismas i Zel!